Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 25 dkg
białko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka
truskawki 40 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truskawkowy

Truskawki starannie opłukać, sparzyć na sicie wrzątkiem, obrać z szypułek, pozostawić do obeschnięcia. Oddzielić żółtka od białek, ubić sztywną pianę z białek. Utrzeć twarożek z cukrem i cukrem waniliowym. Odłożyć kilkanaście sztuk truskawek do przybrania, resztę dodać do masy i ucierać, aż będzie gładka, dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach zimnej wody, jak napęcznieje dodać trochę wrzącej wody, dobrze wymieszać i po odrobinie, stale ubijając trzepaczką, dodać do kremu. Ułożyć puszystą masę w szklanych miseczkach, przybrać całymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.11.2011 12:00
super
aleksa123 17.11.2011 20:03
pycha
traktorek 19.11.2010 22:13
deeeesereeeek
RenataZ-et 07.11.2010 18:13
Aż by się zjadło taki smakołyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak