Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
szparagi 0,5 kg
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa

Szparagi oczyszczamy, kroimy na kawałki i odkładamy łebki. Szparagi gotujemy w części przecedzonego wywaru i przecedzamy przez sito. Na pozostałym wywarze gotujemy łebki szparagów. Wszystko razem łączymy i zagęszczamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku a na sam koniec dodajemy masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.09.2011 21:48
Dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak