Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Emilki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 360 gram
marchewka 1 szt
cebula biała 0,5 szt
kostka wołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 kulki
mąka przenna 1 łyżka
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1,5 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki stołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Emilki

Schab pokroić w kostkę,posypać 1 łyżką przyprawy do gulaszu i podsmażyć na oleju.Do garnka wlać 3 szklanki wody,wrzucić pokrojoną marchewkę,kostkę wołową,ziele angielskie i liść laurowy.Wstawić na ogień.Do garnka wrzucić podsmażone kawałki schabu wraz z tłuszczem z patelni,dodać pokrojoną w piórka połowę cebuli,wsypać pieprz czarny i 1 łyżkę przyprawy do gulaszu.Wszystko gotować na wolnym ogniu ok.1,5 godziny.Pod koniec gotowania wsypać do szklanki 1 łyżkę mąki,dodać 100 ml wody,rozrobić zawiesinę i wlać do gulaszu ciągle mieszając.Wszystko gotować jeszcze 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.03.2012 20:50
super
Natalia40 29.12.2011 16:15
pyszny
Ewelina43
Ewelina43 26.11.2010 10:46
pycha
MAR3STA 11.11.2010 14:44
pyszny
agnieszka214 10.11.2010 07:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak