Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne naleśniki z dżemem jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mleko 2 szklanki
cukier 4 łyżki stołowe
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
olej 0,5 szklanki
dżem jabłkowy 1 słoiczek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne naleśniki z dżemem jabłkowym

Do wysokiej miski wsypać mąkę,łyżeczkę sody,4 łyżki cukru,1 łyżeczkę cukru waniliowego,wlać 2 szklanki mleka,pół szklanki oleju,wbić 3 jajka.Wszystko dokładnie zmiksować.Patelnię lekko natrzeć tłuszczem,nalewać ciasto i piec placki na rumiany kolor.Usmażone placki smarować dżemem i zawijać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 29.07.2012 20:44
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 27.12.2010 17:19
Z chęcią bym takie zjadła!
MAR3STA 11.11.2010 14:47
naprawdę są udane!
ana00 09.11.2010 15:49
Z sodą jeszcze nie robiłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak