Sposób przygotowania

Niewielki garnek napełnić mniej więcej do połowy wodą i zagotować. Wówczas zmniejszyć gaz, żeby woda była gorąca, ale nie gotowała się, a parowała. Do metalowej miseczki wbić żółtka, ubijać dodając cukier aż do momentu powstania puszystej i gęstej masy. Następnie ustawić miskę na garnku z gorącą wodą (nie wolno jej zanurzyć!) i powoli wlewać wino (można je też zastąpić np. sherry czy porto), energicznie przy tym ubijając. Kiedy masa będzie puszysta, zdjąć miskę z ognia i jeszcze chwileczkę ubijać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    dobry deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    zapowiada się ciekawie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !