Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić i lekko rozbić. Do garnka wlać sok z dwóch pomarańczy, miód, ocet winny, ciemny sos sojowy, wsypać przyprawę \"pięć smaków\", sól i pieprz - ilościowo według uznania, gotować ok. 5 minut i odstawić do ostudzenia. Chłodną marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na 12 godzin. Następnie przyrządzić sos: pokroić ananasa, wrzucić do garnuszka, dolać do niego sok z pozostałej pomarańczy, wsypać cukier puder i gotować do momentu aż powstanie syrop, po czym ostudzić. Blachę wysmarować oliwą, ułożyć na niej piersi z kurczaka i piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 210 st., co jakiś czas obracając piersi i smarując je marynatą. Po upieczeniu podawać ze schłodzonym sosem ananasowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe co wyjdzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Powinny wyjść ananasowo-pomarańczowe piersi kurczaka :D ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    podoba mi się !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pychotka palce lizac
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Według mnie może być bardzo smaczne :) i pewnie jest ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !