Sposób przygotowania

Włoszczyznę kroimy na duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 2 litry wody. Dodajemy przyprawy. Wkładamy mięso. Całość gotujemy ok. 1 i 1/2 na na niewielkim ogniu. Mięso wyjmujemy odkrawamy skórkę i warstwę tłuszczu. Rosół przecedzamy, odmierzamy 1litr płynu. Masło mieszamy z musztardą, jajkiem, tartą bułką, solą i pieprzem. Przygotowaną mieszankę rozsmarowujemy na szynce. Całość pieczemy ok. 25-30min w temp. 200stopni. Marchewki i kalafior oczyszczamy. Gotujemy 10min. w rosole. Dodajemy groszek i dymkę gotujemy 5min. Warzywa osączamy i przekładamy na półmisek, dodajemy mięso.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !