Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w skorupce na jarzynce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzny 1 peczek
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziarenek ziela angielskiego 1 łyzeczka
ziarenek pieprzu 1łyżka
peklowanej szynki 1,5kg
masła 10dag
musztardy 2łyżki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
marchewki 4
kalafior 1
dymki 2 pęczki
sól
pieprz
mrożonego groszku 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w skorupce na jarzynce

Włoszczyznę kroimy na duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 2 litry wody. Dodajemy przyprawy. Wkładamy mięso. Całość gotujemy ok. 1 i 1/2 na na niewielkim ogniu. Mięso wyjmujemy odkrawamy skórkę i warstwę tłuszczu. Rosół przecedzamy, odmierzamy 1litr płynu. Masło mieszamy z musztardą, jajkiem, tartą bułką, solą i pieprzem. Przygotowaną mieszankę rozsmarowujemy na szynce. Całość pieczemy ok. 25-30min w temp. 200stopni. Marchewki i kalafior oczyszczamy. Gotujemy 10min. w rosole. Dodajemy groszek i dymkę gotujemy 5min. Warzywa osączamy i przekładamy na półmisek, dodajemy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.11.2011 19:26
super
Magdalena80 27.11.2010 19:01
brzmi rewelacyjnie
MAR3STA 19.11.2010 16:32
pychota!
magical66 07.11.2010 17:12
co za nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak