Sposób przygotowania

Andruty maczamy w wodzie muszą być strasznie miękkie ale nie mogą się całkowicie rozpuścić. Następnie kładziemy je na desce (stolnicy) i kroimy w paski. Każdy paseczek zwijamy w rulonik w sprężynkę lub tak jak się komu uda ;) ważne by się nie sklejało mocno i żeby nie łamało się , w razie potrzeby lekko posmarować mąką ziemniaczaną. Włożyć do lodówki na ok godzinkę, tak by były twarde. Następnie jednym końcem maczamy w ciepłej rozpuszczonej polewie czekoladowej ( można użyć też innej ) i odkładamy na deseczkę i ponownie do lodówki. Gotowe będą dopiero po ok 5godzinach. Smacznego !! To są ulubione rureczki mojej mamy - ona uczyła mnie je robić i do dziś je robię - nawet na dzień Matki ;)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    ciekawy przepis , ale trudny bo trzeba naprawdę sprawnej ręki by zwinąć andruta tak . Sama kiedyś robiłam coś takiego ale bardziej przypominało to rurki i wiem że to nie lada wyzwanie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczny deser z andrutów :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !