Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w małej ilości wody(bez torebki), często mieszamy. Gdy już będzie miękki, czekamy, aż woda prawie odparuje. Wlewamy mleko i zagotowujemy je z ryżem. Po wyłączeniu kuchni doprawiamy ok łyżką kakao, troszkę cynamonu i cukrem waniliowym. Mieszamy, żeby nie zrobiły się grudki. Podajemy w miseczkach na ciepło. Mi smakuje na 2 dzień jak się podgrzeje...jest ściślejsza ta cała masa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny ryż, ja bardzo lubię takiego typu potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Smak dzieciństwa dla mnie:) Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawa nazwa,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Samanta

    super wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !