Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca z ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerstwe bułki 2
cebula 2
tymianku 1/2 peczka
natki pietruszki 1/2 peczka
masła 1łyzka
mleko 100ml
suszonych pomidorów 6dag
sól
pieprz
cielęciny na pieczeń 1kg
jajko 1
małe marchewki 2
masła roślinnego 3 dag
wytrawnego białego wina 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z ziołami

Bułki kroimy w kostkę, a tymianek i natkę siekamy. Jedną cebulę kroimy w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Dodajemy tymianek i mleko, krótko gotujemy. Polewamy kostki bułki, przykrywamy i odstawiamy na ok. 10min. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Do bułki dodajemy suszone pomidory, jajko i natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Masę rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, związujemy nićmi i podsmażamy na maśle. Marchewki i pozostałą cebulę pokroić i dodać do mięsa. Wlewamy wino i 1/4 litra wody. Całość przyprawiamy, przykrywamy i pieczemy 1 i 1/4 godz. w temp. 175 stopni. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.11.2010 17:13
smaczna
anja3107 07.11.2010 14:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak