Sposób przygotowania

Miękkie masło wymieszać z tymiankiem, majerankiem i solą. Włożyć do zamrażalnika na 30min. Schab umyć, obgotować w 2 li osolonego wrzątku. Następnie wyjmujemy dobrze osączamy i nożem nacinamy tak, by w mięsie powstała głęboka kieszeń. Zmrożone masło pokroić w kostkę. Do kieszeni w mięsie wkładać na przemian kawałeczki ziołowego masła i śliwki. Spinamy wykałaczkami i układamy w natłuszczonej formie. Smarujemy olejem. Pieczemy 90min. w temp. 200stopni. Schab wystudzamy i kroimy w plastry. Żelatynę rozpuszczamy i łączymy z bulionem. Całość mocno podgrzać, Polać mięso, odstawić do zastygnięcia galarety.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !