Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby suszone, smażone w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 15 dag
mleko 2 szkl
mąka 3 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej 1\\2 szkl
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby suszone, smażone w oleju

Grzyby przemyć pod bieżącą wodą i namoczyć na noc w mleku, odsączyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, ponownie odsączyć. Odcedzone grzyby panierować w mące, jajkach i tartej bułce, posolić, posypać pieprzem i smażyć z obu stron w głębokim wrzącym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak