Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane udka kurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
olej 2 łyżki
miód 2 łyżki
sól, pieprz, rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane udka kurze

Umyte, osuszone udka oprószyć solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć z obu stron po 3 minuty na rozgrzanym na patelni oleju. Zdjąć z patelni, posmarować miodem i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udka ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami rozmarynu i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak