Sposób przygotowania

Mięso nacinamy, tak aby powstał szeroki płat. Nacieramy solą, pieprzem, mieszanką suszonych ziół oraz przyprawą uniwersalną. Włoszczyznę oczyścić, por kroimy w prążki, pozostałe warzywa na kawałki. Roladę pieczemy 1 i 1/2 godz. w temp. 200stopni. Po 30min. wokół mięsa układamy wszystkie warzywa. Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. Ketchup mieszamy z musztardą i rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, możemy związać. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Po 40min pieczenia mięso i warzywa podlewamy rosołem. Roladę wyjmujemy na półmisek, kroimy w plastry., dodajemy warzywa, posypujemy natką i ziołami.Gotowe!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    trzeba sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    zapowiada się ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !