Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fetowo-buraczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 20 dag
buraki 4 sztuki
jabłka 2 sztuki
cytryna 1/2 sztuka
natka pietruszka 1/2 sztuka
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fetowo-buraczkowa

Buraczki ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, fetę pokruszyć. Dodać zmiażdżony czosnek, pozostałe składniki, doprawić i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 15.01.2011 23:48
spróbujemy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak