Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroje na większe kwadraty i delikatnie rozbijam tak jak kotleciki. Obsypane pieprzem, papryczką chili i solą a następnie obtoczone w mące piekę na patelni z obu stron. Upieczone kawałki przerzucam do woka i zalewam 1,5 szklanki bulionu przygotowanego wcześniej z kostki rosołowej. Duszę pod przykryciem ok. 15 min a następnie dodaję musztardę, koperek, por( kilka talarków)- dalej dusimy ok.10 min. Na koniec zaprawiam śmietaną i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    mała poprawka: bulionu robię 3/4 szklanki a nie 1,5. Sorki
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    warto zrobić
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawy przepis i ladne wykonanie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    takiego jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi apetycznie!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !