Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, obciąć końce, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oleju, soli i łyżeczki cukru. Ugotować. Zieloną fasolkę gotować w odkrytym naczyniu, aby zachować barwę. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Ugotowaną fasolkę odcedzić, wyłożyć na salaterkę, dodać boczek, polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takiej jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    na wiosne sprawdzę ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !