Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w słodkiej papryce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w słodkiej papryce

Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy mieszamy je. Myjemy mięso i delikatnie osuszamy. Osuszone mięso wkładamy do marynaty. Mieszamy, odstawiamy gotowe mięso do lodówki na 1h. Po godzinie wyciągamy mięso. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej a następnie kładziemy mięso. Mięso smażymy pod przykryciem do momentu aż się zarumieni z obu stron. Szykujemy garnek z odrobina wody i kładziemy tam upieczone udka przykrywamy je przykrywka i wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika dusimy kurczaka w piekarniku przez około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.04.2011 00:31
dobre
kate.500 27.02.2011 00:27
bardzo ciekawy przepis...
Justyna70 11.12.2010 09:12
super!
Wojtek8 10.12.2010 12:21
smaczne
aginaa 04.12.2010 13:15
uwielbiam z papryka:)
jolaxa 03.12.2010 20:43
super
Emilia22 18.11.2010 14:18
smakowite:)
aginaa 17.11.2010 10:23
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak