Sposób przygotowania

Cebulę obrałam, posiekałam drobno. Marchew oskrobałam, starłam na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzałam 1 łyżkę oleju i podsmażyłam warzywa przez 3-4 min. a gdy ostygły dodałam je do mięsa. Dodałam też jajko, mleko wymieszane z 1/3 szkl. tartej bułki, natkę i połowę posiekanych orzechów ziemnych niesolonych. Wyrobiłam masę, doprawiłam sosem chili, sojowym i papryką. Uformowałam kotleciki, panierowałam je w wymieszanym z resztą bułki i orzechów ziarnie sezamu. Smażyłam na oleju. Podałam z ziemniakami i sałatką z zielonego kalafiora.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie dania!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    Ja również!
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Damian19

    super
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    muszę wypróbować ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !