Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/4 szkl
cukier 1/2 szkl
kakao 4 łyżki
masło 1 łyżka
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier czekoladowy

W rondelku podgrzać mleko i dodać cukier i mieszać tak długo, aż się rozpuści. Dodawać kakao i mieszać na jednolita masę. Na końcu dodać masło. Mieszać, ale już nie gotować, do uzyskania jednolitej masy. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.07.2011 09:38
;-)
Justyna73 02.07.2011 17:03
dobry na ciasto
maciek7 24.03.2011 20:27
super
alaaa 11.11.2010 15:43
świetny ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak