Sposób przygotowania

Twaróg rozkruszyć,posypać cukrem i wymieszac,odstawić na 15min,by cukier się rozpuścił.Dodajemy mąke,jajko i wymieszać wszystko dokładnie,na jednolitą masę.Zwilżonymi wodą rękami formować nieduże kulki i wykładać na nawilżoną wodą deskę - na mokro,nie przyklejają się do rak i deski(zdjęcie 2).

Każdą kuleczkę spłaszczyc i panierować w tartej byłce,wykładać na rozgrzaną patelnię z olejem,smażyc po3min. z każdej strony,na złoty kolor.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dziwne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !