Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote Serniczki

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożku 250 g
mąki pszennej 5 łyżek
jajko 1
cukru 3 łyżki
cukru waniliowego 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Złote Serniczki

Twaróg rozkruszyć,posypać cukrem i wymieszac,odstawić na 15min,by cukier się rozpuścił.Dodajemy mąke,jajko i wymieszać wszystko dokładnie,na jednolitą masę.Zwilżonymi wodą rękami formować nieduże kulki i wykładać na nawilżoną wodą deskę - na mokro,nie przyklejają się do rak i deski(zdjęcie 2).

Każdą kuleczkę spłaszczyc i panierować w tartej byłce,wykładać na rozgrzaną patelnię z olejem,smażyc po3min. z każdej strony,na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.02.2012 09:45
fajne
romanrafal
romanrafal 02.08.2011 18:11
fajne
Wacław 18.06.2011 10:55
ciekawe
Krzysztof42 10.04.2011 15:20
dziwne
christopher1 16.09.2010 22:05
Smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak