Sposób przygotowania

Ziemniaki zaraz po ugotowaniu utłukłam na gładką masę, dodając mleko - tej masy było 3,5 szkl. (mleka wlałam ok. 0,5 szkl.). Gdy ziemniaki wystygły dodałam do nich drobno starty żółty ser - akurat miałam Goudę - wbiłam jajka i doprawiłam solą, papryką i świeżo startą gałką muszkatołową, dokładnie wymieszałam. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskałam niewielkie rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok. 15 min. aż się zezłociły. Podałam do pieczeni z sosem cebulowo-śliwkowym, ale doskonałe są też jako gorąca przekąska z jakimś dipem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo podoba mi się to danie.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    koniecznie muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta-25

    Brzmi super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny sposób na eleganckie podanie ziemniaków
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !