Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos majonezowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 500 ml
żółtka jaj 3 sztuki
sok z cytryny 3-4 łyżki
musztarda 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos majonezowy

Jajka wyparzyć, rozbić i białka oddzielić od żółtek, żółtka wbić do miski. Do żółtek wlać sok z cytryny, dodać musztardę i wszystko ze sobą bardzo energicznie wymieszać. Po wymieszaniu składników powoli wlewać oliwę i mieszać energicznie do momentu aż sos zacznie zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.01.2014 08:01
pyszny sos,
RenataZ-et 09.12.2013 21:44
super jest ten sos
IKrakowianka 15.07.2012 23:02
pycha
Ewelina47 18.02.2011 12:08
wypróbuję na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak