Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do jaj, wędlin i mięs na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory malinowe 4 szt.
majonez light 4 łyżki
ser pleśniowy złocisty mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do jaj, wędlin i mięs na zimno

1. Dojżałe pomidory przelać wodę i zdjąć z nich skórkę.
2.Pomidory wypestkować i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
3.Połączyć pomidory z majonezem oraz serem pleśniowym i utrzeć na jednolitą masę.
4.Do sosu dodać świeżą posiekaną bazylię.
5.Sos pasuje idealnie do wszelkich dań z udziałem jajek oraz wędlin i mięs podawanych na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 12.01.2013 13:58
lubię pomidorowy sos,a ten jest ciekawy
Ela15 24.09.2012 20:42
ekstra
Kate131 23.03.2012 08:12
fajny
Małgorzata106 31.12.2011 12:21
super
ewaa 18.12.2011 18:55
świetny
isetta 27.09.2011 19:42
bardzo ciekawy przepis!
AgaS10 07.09.2011 08:10
świetny,zaraz spróbuję zrobić:)
Małgorzata106 20.08.2011 11:53
super
izapozdro 05.03.2011 17:37
ciekawy przepis
ElizaT 02.02.2011 23:28
ciekawie, będę próbowała go robić ;)
ana00 08.11.2010 10:52
pysznie wygląda ;) głosik
Joanna108
Joanna108 08.11.2010 09:15
z gorgonzolą też robiłam i też było dobre.
pacpaw 08.11.2010 08:54
ja musiałem dodać gorgonzolę (akurat miałem więc dodałem zamiast sera złocistego pleśniowego) i wyszło pyszne. Następnym razem zrobię tak jak jest w oryginale, aby móc porównać smaki :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak