Sposób przygotowania

1. Dojżałe pomidory przelać wodę i zdjąć z nich skórkę.
2.Pomidory wypestkować i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
3.Połączyć pomidory z majonezem oraz serem pleśniowym i utrzeć na jednolitą masę.
4.Do sosu dodać świeżą posiekaną bazylię.
5.Sos pasuje idealnie do wszelkich dań z udziałem jajek oraz wędlin i mięs podawanych na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja musiałem dodać gorgonzolę (akurat miałem więc dodałem zamiast sera złocistego pleśniowego) i wyszło pyszne. Następnym razem zrobię tak jak jest w oryginale, aby móc porównać smaki :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z gorgonzolą też robiłam i też było dobre.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    pysznie wygląda ;) głosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie, będę próbowała go robić ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny,zaraz spróbuję zrobić:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    bardzo ciekawy przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    lubię pomidorowy sos,a ten jest ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !