Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dag
mąka 40 dag
jajko 5 szt
margaryna 20 dag
cukier puder 20 dag
aromat migdałowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy

Tłuszcz z cukrem utrzeć na pianę, dodając po jednym żółtku, gdy utarte dodać sparzony dwa razy przemielony mak, dodać mąkę pod koniec sztywno ubitą piane i resztę dodatków, lekko przemieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem i posypanej bułka tartą Piec w 170 st.pkoło 40 minut.
Po upieczeniu przełożyć masą śmietanową z orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.09.2012 16:21
Super
Angelika10 30.06.2012 00:09
pyszny
Ewelina38 23.06.2012 22:21
uwielbiam to ciasto
olkaaa 15.02.2012 08:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak