Sposób przygotowania

Zagotować 3l wody z kostką rosołową,włożyc pokrojone w kosteczkę ziemniaczki,pokrojoną w plasterki marchewkę,wsypać ryż i dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ok.15min.

Ogórki pokroić w cieńkie plasterki,włożyć do zupy i gotować jeszcze 15min.Łodygi z koperku zwiażać i włożyc do zupy,pogotować 5min.wyrzucić.

Śmietankę zachartować,wlewając do niej po łyżcę wrzącej zupki,ciągle mieszając,gdy będzie ciepła i jednolita (bez grudek!),wlać do zupy,wymieszać,doprawić solą i pieprzem do smaku i odrazu wyłączyc.Do miseczek nalać porcję zupki,posypać koperkiem,podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    taka jak lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !