Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
bulion 2-3 szklanki
grzyby świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby należy dokładnie oczyścić, pokroić w plasterki lub kostkę, opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło roślinne, podsmażyć na nim grzyby i posiekaną cebulą oraz roztarty czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bulion zagotować, gdy będzie wrzał dodać do niego podsmażone grzybki, gotować z przyprawami przez co najmniej 30 minut, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.02.2014 20:34
pyszny sos
Wafelek2601 02.06.2013 19:43
Uwielbiam do ziemniaczków i do klusek śląskich
Baska Kaska 21.01.2011 20:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak