Sposób przygotowania

Brokuł zalać wodą i zagotować,odcedzić i podzielić na różyczki.Szpinak umyć osuszyć.Na patelni rozgrzać masło i wyłożyć szpinak,dusić 3min.,dodać pokrojony w plasterki czosnek,doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Dno żaroodpornego naczynia posmarowac odrobinką masła,dookoła wyłożyć brokułami,w środek wyłożyć szpinak z czosnkiem(zdjącie 3).

Rybę rozmrozić,umyć i osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać ziołowa przyprawą,solą i pieprzem - wyłożyć na szpimnak i brokuły.Pomidory umyć i pokroić w plastry,opruszyć pieprzem i wyłożyc na rybę (zdjęcie 2).Ser pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarcę i wyłożyć na góre - wstawić do nagrzanego na 190C piekarnika,piec 20min,aż ser się zazłoci.Pokrić na porce i odrazu podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !