Sposób przygotowania

Kapelusz kani kroimy na cztery części, układamy w garnku z dnem wielkości naszego kapelusza, zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie wciągamy kanię na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi warzywami (na zdjęciu ziemniaki i fasolka szparagowa).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    Uwielbiam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ale bym zjadła...coś pysznego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    smaczne, aż chciałoby się zjeść :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !