Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusz dużej kani 1 sztuka
mleko 1/2 litra
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kania

Kapelusz kani kroimy na cztery części, układamy w garnku z dnem wielkości naszego kapelusza, zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie wciągamy kanię na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi warzywami (na zdjęciu ziemniaki i fasolka szparagowa).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 26.06.2011 19:19
Uwielbiam...
m1monika 17.01.2011 22:13
uwielbiam!!!
krzyniu1984 09.11.2010 08:00
smaczne, aż chciałoby się zjeść :)
Anna169Hosz 07.11.2010 19:40
Ale bym zjadła...coś pysznego.
Emilia22 07.11.2010 10:05
Uwielbiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak