Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kasza manna 0 5 szkl
cebula 2 szt
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
bulion 1 kostka
kapusta 1 surowa
ryż 1 (surowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroić i zrumienić na łyżce oleju. Kapustę, mięso, ryż, kaszę mannę, jajka, cebulę, wymieszać i dokładnie wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować klopsy, obtaczać w bułce tartej i obsmażyć na oleju. Włożyć klopsy do garnka, podlać wodą, dodać kostkę bulionową i dusić pod przykryciem około 50 min. podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.01.2014 11:09
siekane gołąbki u mnie też czasami goszczą na obiadek.
Katarzyna59 24.06.2012 16:30
robię podobne, są pyszne
Wafelek2601 21.03.2012 11:00
ciekawe
malaczarna23 26.01.2012 08:40
super
malaczarna23 26.01.2012 08:40
super
malaczarna23 26.01.2012 08:38
super
tomek18 27.12.2011 20:50
lubię
Iwona51
Iwona51 03.11.2011 10:29
uwielbiam gołąbki
Monika193
Monika193 08.11.2010 09:27
gołąbki w każdej postaci są super
Małgorzata113 07.11.2010 10:01
świetny przepis
Małgorzata113 07.11.2010 10:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak