Sposób przygotowania

Wyrobić półkruche ciasto (mąka, masło, cukier, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, sól) odstawić do lodówki na 0,5 godziny. W tym czasie jabłka pokroić w kosteczkę, smażyć na patelni z dodatkiem ,cukru, cukru waniliowego, cynamonu, goździków, do konsystencji musu. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru.

Blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, na blachę równomiernie wyłożyć 3/4 ciasta , nakłuć widelcem, ułożyć wystudzany mus jabłkowy, na górę ubitą piane z białej, oraz ułożyć paski pozostałego ciasta (w kratkę)

Piec 35 minut w rozgrzanym piekarniku 180stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    uwielbiam szarlotke
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszna szarlotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham ją
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mniam
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przeapetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szarlotka- mniam i pycha aż ślinka leci z języka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !