Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dag
ziemniaki gotowane 2 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mąka 7 łyżek
mleko 0.5 szkl
olej 0.5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety rybne

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ryby umyć, włożyć do wrzacej wody, gotować 4 min. następnie wyjąć z wody, rozdrobnić widelcem. Rybę, ziemniaki, cebulę jajka, wymieszać i dokładnie wyrobć. Dodać utarty ser, mąkę i tyle mleka, aby z masy można było formować dość ścisłe krokiety. Przyprawić masę na krokiety pieprzem i solą. Formować wałeczki długości 8 cm. Smażyć na oleju około 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.02.2014 20:02
Apetyczne krokiety.
Katarzyna59 13.06.2012 18:56
ciekawe krokiety
Monika193
Monika193 14.10.2011 22:35
super
Margo1 07.11.2010 10:25
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak