Sposób przygotowania

1. Zioła dokładnie umyć i posiekać ( listki tymianku powinno się poodrywać z gałązek, jest z tym sporo roboty, ale warto :), a następnie wszystko dokładnie wymieszać.
2. Zioła przekładać do maleńkich słoiczków, ubijając je.
3. Zalać zioła oliwą. Oliwę należy nalewać małymi dawkami, a następnie uderzać słoiczkiem delikatnie o stół. Czynnośc powtarzać, aż słoiczek wypełni się oliwą po sam brzegi.
4.Słoiczki można zagotować, tak żeby wieczko było wklęsłe, lub po prostu przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.
5.To wspaniały dodatek do wszelkich dań mięsnych. Oczywiście można dodać dowolnych ziół. Ja wybrałam te, które rosną na mojej działce.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    Fajny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    bardzo pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniały pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !