Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z włoską kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ryż 2 torebki
mięso mielone 0.5 kg
cebula 4 szt
boczek wędzony 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoską kapustą

Obrać delikatnie liście z kapusty, ugotować we wrzątku lekko posolonym. Wyjąć liście, odsączyć. Do wrzątku włożyć i odgotować głąb. Osobno ugotować ryż, ostudzić nieco, zmieszać z podsmażoną cebulą i boczkiem oraz mięsem. Doprawić.
W odsączone i ostudzone liście zawijać farsz w małe gołąbki. Wyłożyć dno garnka pozostałymi liśćmi, ułożyć na nim gołąbki, zalać wodą i dodać rosół. Na małym ogniu gotować około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 12.10.2011 07:46
podane rewelacyjnie !
Ela15 26.04.2011 21:56
pychota
Yvonne 04.04.2011 21:38
pyszności!
Anna169Hosz 07.11.2010 17:03
Śliczna aranżacja i jak Cię znam gołąbki doskonałe... w dodatku z włoską kapustą- moje ulubione.
Emilia22 07.11.2010 10:09
Wyglądają cudnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak