Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sos grzybowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 400 ml
mąka 2 łyżki
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sos grzybowy

Suszone grzyby zemleć na proszek, połączyć je z mąką. 1, 5 szklanki wody zagotować. Proszek z grzybów i mąki pszennej rozprowadzić w pozostałej wodzie, dodać do wrzątku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać także zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.11.2012 16:41
pycha
kasiaw 29.05.2012 19:45
super
IZABELA29 13.01.2012 09:09
pyszny
Iwusia 06.01.2011 20:46
Domowy jest najsmaczniejszy :)
aeksandra 10.11.2010 17:19
bardzo ciekawy przepis
bogumiła3 15.09.2010 16:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak