Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borgacz węgierska zupa gulaszowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidor 2 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
ziemniak 1/2 kg
przyprawy do gulaszu i leczo 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Borgacz węgierska zupa gulaszowa

Mięso umyć,pokroić w kostkę i oprószyć 1 łyż.przyprawy .
Cebule papryki marchewki i pietruszki pokroić w kostkę a pomidory w ćwiartki.
Cebulę usmażyć na smalcu na złoto,dodać mięso 1łyż przypraw wymieszać i smażyć przez 2-3min.
Nast.dodać szkl.gorącej wody,wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ,w razie potrzeby podlewać niewielką ilością wody.
Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki ,dolać tyle wody, by otrzymać gęsta zupę.Got.aż ziemniaki będą miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak