Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pêche melba

4.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pêche melba to deser z brzoswkiń, lodów, likieru pomarańczowego lub wiśniowego oraz malin.

Składniki:

połówki brzoskwiń z puszki 4 sztuki
sos brzoskwiniowy kilka łyżek
Cynamon cały Prymat 1 sztuka
maliny świeże lub mrożone 1 szklanka
likier pomarańczowy Cointreau 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pêche melba

Pêche melba - pyszny deser z lodów, aromatycznego sosu na bazie soku z brzoskwiń i cynamonu. Dodatkiem są brzoskwinie, maliny i likier pomarańczowy. 

1. Brzoskwinie odcedzić, a sok wlać do małego rondelka i ogrzewać ok. 10 minut wraz z laską cynamonu, po czym wyciągnąć laskę.

2. Tak przygotowanym sosem brzoskwiniowym polać połówki brzoskwiń i wstawić do lodówki.

3. Kiedy brzoskwinie i oso się chłodzą, zagotować maliny razem z likierem pomarańczowym, po czym ostudzić i również wstawić do lodówki.

4. W pucharkach ułożyć połówki brzoskwiń, przybrać porcją lodów i polać polewą malinowo-pomarańczową. Udekorować świeżymi malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 13.02.2012 13:06
pyszny deser
Joanna67 20.05.2011 16:33
super
rosik93 07.11.2010 09:20
Fajna nazwa
suzana 07.11.2010 09:13
Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak