Sposób przygotowania

Masło ucieramy6 z rozmarynem i solą czosnkową,schładzamy. Schab włożyć na 3 min. do osolonego wrzątku. Osuszyć, naciąć w mięsie głęboką kieszeń. Wypełnić ją na przemian suszoną morelą i kawałkiem masła ziołowego. Mięso posypujemy solą, połową kminku i papryką. Pieczemy 10min. w temp. 200st i 90min w temp. 180stopni. Na 10min przed końcem pieczenia schab smarujemy konfiturą wymieszaną z pozostałą papryka i kminkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Morele z puszki zmiksować. Wywar z mięsa przecedzamy, dodajemy koniak i zmiksowane owoce, zagotować.Sos przyprawić solą i cukrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !