Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z morelami w migdałach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5kg
suszonych moreli 15dag
masła 10dag
sól
cukier
soli czosnkowej 1łyżeczki
rozmarynu 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki 1łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2łyzeczki
konfitury morelowej 2łyżki
płatków migdałów 3łyżki
puszka moreli 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z morelami w migdałach

Masło ucieramy6 z rozmarynem i solą czosnkową,schładzamy. Schab włożyć na 3 min. do osolonego wrzątku. Osuszyć, naciąć w mięsie głęboką kieszeń. Wypełnić ją na przemian suszoną morelą i kawałkiem masła ziołowego. Mięso posypujemy solą, połową kminku i papryką. Pieczemy 10min. w temp. 200st i 90min w temp. 180stopni. Na 10min przed końcem pieczenia schab smarujemy konfiturą wymieszaną z pozostałą papryka i kminkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Morele z puszki zmiksować. Wywar z mięsa przecedzamy, dodajemy koniak i zmiksowane owoce, zagotować.Sos przyprawić solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.11.2010 17:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak