Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto na pierogi: mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, solą oraz sodą. Posiekane masło wyrobić z mąką, dodając stopniowo wody. Tak przyrządzone ciasto odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować je, posmarować roztopionym wcześniej masłem, oprószyć mąką i zwinąć w rulon, po czym włożyć je ponownie do lodówki na ok. 15 minut. Zrobić farsz: pokruszony ser feta wymieszać delikatnie z jajkiem, posiekaną drobno natką pietruszki, solą i pieprzem. Po upływie kwadransu wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i wykrawać kółka, nakładając na nie przyrządzony farsz i zlepiać. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować ok. 5 minut od ich wypłynięcia na wierzch.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ciekawy przepis, trzeba wypróbową
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ciekawy przepis, trzeba wypróbową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    Pyszne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    mic

    z feta nigdy nie jadlem
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    może być ciekawy obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !