Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki mandarynkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 3/4 szklanki
jajko 2
mleko szklanka
miękkiego masła 5 dag
cukru 2 łyżki
mandarynek 3
likieru pomarańczowego 1 kieliszek
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki mandarynkowe

Z mąki, jajek, mleka i odrobiny soli przyrządzić ciasto naleśnikowe, po czym odstawić je do lodówki na około pół godziny. W międzyczasie mandarynki umyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok, po czym masło utrzeć z cukrem i sokiem z mandarynek, a następnie dodać skórkę mandarynkową, likier pomarańczowy i zmiksować na jednolitą masę. Na patelni smażyć naleśniki. Na każdy usmażony naleśnik nakładać masę mandarynkową, złożyć w trójkąciki, kieszonki albo zwinąć w ruloniki i obsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.08.2012 00:19
Pycha.
mirosława4 20.06.2012 22:30
smaczne
kate.500 25.06.2011 01:21
pychotka
Edyta38 01.01.2011 19:22
ciekawe
marta0906 08.12.2010 21:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak