Sposób przygotowania

Owoce dzikiej róży umyć i wydrylować. Następnie dokładnie przepłukać. W garnku zagotować wodę z połową cukru i wrzucić owoce róży, gotować 20 minut. Zdjąć z ognia, zebrać powstałą pianę i zostawić na 24 godziny. Po ich upływie owoce wyjąć łyżką cedzakową, a do pozostałego syropu wsypać resztę cukru i wlać sok z cytryny, po czym chwilę gotować, włożyć z powrotem wyciągnięte owoce i smażyć na wolnym ogniu jeszcze 5 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ostatnio kupiłam w sklepie, była pyszna i postanowiłam zrobić sama, chętnie skorzystam z Twojego pomysłu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne, ja też zawsze kupowałam ale teraz to już chyba sama zacznę robić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zdrowa i dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !