Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z ciasta ptysiowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 1/2 kg
masło 50 g
mleko 1/2 litra
sól do smaku
owoce do smaku
śmietana do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z ciasta ptysiowego

W kąpieli wodnej gotujemy masło z mlekiem i solą, ciągle mieszając dodajemy stopniowo 400g mąki. Costo odkładamy do ostygnięcia a następnie wbijamy jajka i dosypujemy resztę mąki. Z ciasta robimy kulki , które następnie rozpłaszczamy i wkładamy w środek owoce np. śliwki, truskawki... itp. a następnie formujemy kulki. Gotujemy we wrzącej wodzie ok 10 min. Przed podaniem posypujemy cukrem i możemy polać śmietaną. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 16.09.2014 20:11
DOBRY PRZEPIS- knedle wyszły super ;) !
IKrakowianka 09.02.2014 11:40
bardzo ciekawe
Łukasz15 01.07.2013 12:54
Ciekawy pomysł
cooleczka 10.04.2013 10:29
ja też pierwszy raz spotykam się z takimi knedlami; u mnie wszyscy zajadają ziemniaczane ze śliwkami
Seba 30.03.2013 10:43
lubię knedelki
RenataZ-et 18.01.2013 20:18
Fantastyczne są takie knedle :)
ankaryba 22.09.2011 22:11
extra!
IlonaAlbertos 15.06.2010 00:07
Bardzo lubię knedle, ale z takim przepisem spotkałam się po raz pierwszy. Na pewno wypróbuję.
Gosia_60 12.05.2010 17:18
uwielbiam knedle :)
Gosia_60 12.05.2010 17:18
uwielbiam knedle :)
Gosia_60 12.05.2010 17:18
uwielbiam knedle :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak