Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dość grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w ósemki, a piwo wymieszać z musztardą francuską i zmiażdżonymi owocami jałowca. Na niedużej ilości oleju/oliwy przesmażyć plastry karkówki, po czym dodać cebulę, a gdy karkówka i cebula zyskają złoty kolor, zalać je sosem piwno-musztardowym i dusić pod przykryciem ok. 45 minut (jeśliby płyn szybko wyparował, podlać mięso wodą). Po tym czasie do sosu dodać rozpuszczony miód oraz musztardę sarepską, a za pomocą zaklepki z wody i mąki zagęścić sos. Pozostawić do zagotowania i gotować jeszcze ok. minuty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe, chyba jutro zrobię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !