Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z fasoli po mojemu

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 25dag
szczypta soli
jajko 4
cukru pudru 15dag
proszku do pieczenia 1/2
laska wanili 1
łyżka masła 1
posiekanych migdałów 3 łyżki
kaszy manny 2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: tort z fasoli po mojemu

Fasolę zalewamy przegotowaną wodą, odstawiamy na całą noc. Następnie gotujemy, solimy,odcedzamy, miksujemy i przecieramy przez sitko. Żółtka ucieramy z 10 dag cukru pudru na kremową masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce fasoli, proszek do pieczenia i rdzeń wanilii. Na końcu przekładamy do masy kaszę mannę, migdały i ubite białka. Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułka tartą i wypełniamy ciastem. Pieczemy 35min. w temp 180stopni. Ciasto przestudzamy i przekrawamy w poprzek na pół. Na spodzie rozsmarowujemy dżem agrestowy. Tort oprószyć pozostałym cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.11.2010 17:17
nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak