Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę, margarynę, żółtko, cukier, olejek posiekać i delikatnie połączyć. Włożyć na 2 godziny do lodówki.
Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować, włożyć do pergaminu w foremkach w kształcie dużych babeczek. Piec w temp. 180 st. przez 30-40 minut.

Krem:
Ugotować budyń: zagotować 1,5 szklanki mleka, w reszcie roztrzepać żółtko, mąkę, 2 szklanki cukru. Po zagotowaniu mleka dodać te składniki i cały czas mieszać na wolnym ogniu do zgęstnienia. Ostudzić.
Masło ubić z 2 łyżkami cukru i dodawać po łyżce budyniu.

Krem budyniowy wkładać do ciasta. Dekorować owocami. Na końcu owoce posmarować tężejącą galaretką dla nadania połysku.
Bon apetit!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    wyglądają super!
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ładna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    wygląda ślicznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi być super.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wow
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    jakie piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    chyba bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !