Sposób przygotowania

Mleko łączymy z wodą, dodajemy olej, sól i mąkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20min. Ponownie mieszamy. Szpinak myjemy i smażymy na oleju ok.4min. Szatkujemy go i przekładamy do garnuszka. Zagęszczamy mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokrojonymi ząbkami czosnku. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na środek każdego nałożyć farsz. Zwinąć tak jak krokiety. Polać olejem, obtoczyć w tartej bułce i przysmażyć na rumiano.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    tez robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ze szpinakiem jeszcze nie jadłam... muszę spróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    mój mąż takie lubi
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !